Seguirem la tradició de buscar la persona que té tants nassos com dies té l'any.
El 31 de desembre, és l'únic dia de l'any que tenim l'ocasió de veure-la pels carrers i establiments de Cassà.
Joan Amades, en el seu costumari, diu que la tradició de l’home dels nassos representa l’esperit de la vegetació, que habitava a la zona del Roselló o Occitània dins la soca d’un arbre i que a finals d’any eixia del seu amagatall i es vestia amb fulles de diferents arbres per encetar el camí fins a Catalunya. Aquest ésser, amb tants nassos com dies té l’any, en va perdent un per cada dia que passa. Donat que només es fa visible l’últim dia de l’any, només té un sol nas i per tant és com qualsevol persona.
A Cassà, aquesta tradició ha estat poc present al llarg de la història (almenys en els últims anys) i des de l’Àrea de Cultura de Cassà, es va voler recuperar i actualitzar.
Així doncs, el nostre home dels nassos ara és dona i la seva vestimenta és una deconstrucció de l’escut del nostre municipi:
El projecte és el resutat d'un treball coral i transversal de diferents artistes fet l'any 2020. Els primers esboços dels joves de l’Escola Municipal d’Art Josep Lloveras amb el guiatge del professor Sergi Batlle; el vestuari de la mà de Carme Ramilans; la màscara de l’artista tèxtil Clara Sullà; l’artesania de suro de l’Eduard Mestres; el modelatge de la peça i acabats de l’escultora Ció Abellí; la pintura de la directora de l’escola d’art Mariona Puig Baldoyra; modelatge amb resina de Ventura&Hosta i la joieria de de Taller 925, Gemma Martí.